facebook


ציוד למטבח מיכלי פלסטיק

צור קשר-0722150308 האם השימוש במיכלי פלסטיק במיקרוגל מסוכן לבריאות? רווארד: סכנת השימוש במיכלי פלסטיק במיקרוגל רוב הסיכויים שבשלב כזה או אחר קיבלתם הודעה בדואר האלקטרוני או נתקלתם בפוסט פייסבוק שקורא לכם בדחיפות לקרוא אודות הסכנות הטמונות בחימום מזון במיכלי פלסטיק במיקרוגל. ההודעה בדרך כלל מצביעה על מגמת זליגה של כימיקלים ממכלי הפלסטיק לתוך המזון, שעלולה לגרום למחלות קשות כמו סרטן, בעיות פוריות ועוד. האם יש אמת בכתבות הללו, או שמדובר בעוד "אגדה אורבנית" מתודלקת תיאוריות קונספירציה ופסאודו-מדע? בדומה למקרים דומים רבים אזהרות מהסוג הזה כוללות שבריר של אמת והמון מידע שגוי. תחילה נעבור על המידע המוטעה המקורי והראשון: האזהרות הראשונות והמטעות היו ששימוש במיכלי פלסטיק במיקרוגל גורם לשחרור כימיקלים שגורמים לסרטן הנקראים דיוקסינים (dioxins). הבעיה עם האזהרה היא שפלסטיק לא מכיל דיוקסינים - דיוקסינים מיוצרים כשזבל, פלסטיק, מתכות, חומרי עץ ומינרלים נוספים נשרפים. משמע כל עוד לא שורפים את המזון במיקרוגל, המזון אינו חשוף לדיוקסינים. כימיקלים נודדים במיכלי פלסטיק לא קיים חומר יחיד שנקרא "פלסטיק". המונח "פלסטיק" מכסה מינרלים רבים עשויים ממערך שלם של תרכובות אורגניות ולא אורגניות. חומרים נוספים לעיתים מתווספים לפלסטיק כדי לעזור בייצובו או עיצובו. שניים מהחומרים המייצבים הללו נקראים: ביספינול-A (גם: BPA) - תוסף שמשמש ליצירת פלסטיק שקוף וקשיח. פתלטים (Phthalates או Phthalate esters) - תוסף שמשמש ליצירת פלסטיק גמיש ורך. הן BPA והן פתלטים נחשבים ל"גורמי הפרעות אנדוקריניות" - חומרים המחקים את הורמוני האדם, ולא במובן הטוב של המילה. כשמזון נעטף בפלסטיק או מונח במיכל פלסטיק שמתחמם במיקרוגל, BPA ופתלטים עשויים לזלוג לתוך המזון. כל זליגה עשויה להיות רבה יותר כשמדובר במזון שומני שמכיל גבינות או בשר למשל, יותר מדברי מזון אחרים. ה- FDA כבר מזמן זיהה את פוטנציאל המייצבים שבפלסטיק לנדוד מהחומר למזון. משום כך, מנהל המזון והתרופות מסדיר ומפקח באופן אדוק על מיכלי פלסטיק וחומרים שבאים במגע עם מזון. מנהל המזון והתרופות דורש מיצרני מוצרי פלסטיק לבדוק את המיכלים שיעמדו בדרישות ותקנות ה- FDA מפאת דאגה לבריאות הציבור. לאחר הבדיקות, ממצאיהן מועברות לסקירה והמנהל מאשר או דוחה את מיכלי וכלי הפלסטיק לשימוש במיקרוגל. חלק מהבדיקות מודדות את זליגת הכימיקלים בסביבת טמפרטורות שהמיכל צפוי להיתקל בהן במהלך שימוש רגיל יומיומי. עבור אישור למיקרוגל, מנהל ה- FDA מעריך את יחס פני שטח המיכל לעומת מזון, כמה זמן המיכל עשוי לשהות במיקרוגל, באיזו תדירות צפוי אדם לעשות שימוש במיכל לחימום מזון, וכמה חם צפוי המזון להיות בחימום במיקרוגל. המדענים מודדים גם כימיקלים שעוברים למזון ומידת המעבר בסוגי מזון שונים. רק מיכלי פלסטיק שעוברים את דרישות הסף של המנהל זוכים לשאת את תווית ה"בטוח לשימוש במיקרוגל" ("Microwave safe") או מילים אחרות שמצביעות על שימוש בטוח במיקרוגל. החברה Good Housekeeping ערכה ניסוי שכלל חימום 31 מוצרי פלסטיק (מיכלים, מכסים, שקיות, ועוד) במיקרוגל. הבדיקה הראתה שאף מוצר פלסטיק לא הראה סימני זליגת תוספי פלסטיק. מה לגבי מיכלי פלסטיק שאינם נושאים תווית "בטוח לשימוש במיקרוגל" אתם שואלים? ובכן לא בהכרח שהם מסוכנים; ה-FDA פשוט לא קבע אם הם בטוחים או לא. האם מוצרי קלקר בטוחים לשימוש במיקרוגל? בניגוד לדעה הרווחת, חלק ממוצרי הקלקר בטוחים לשימוש במיקרוגל. בדומה למקרה הפלסטיק, יש למלא אחר הוראות היצרן שבדרך כלל מופיעות בנפרד או על גבי תווית מוצר הקלקר והפלסטיק. השורה התחתונה להלן כמה נקודות שמומלץ לזכור בשימוש מוצרי פלסטיק במיקרוגל: אם אתם מוטרדים ממוצרי פלסטיק במיקרוגל, העבירו את התכולה למיכלי זכוכית או קרמיקה שנושאים את התווית "בטוח לשימוש במיקרוגל". אל תניחו לניילון נצמד לגעת במזון במהלך החימום. נייר שעווה, נייר קלף למטבח, מגבת נייר לבנה, או מכסה פלסטיק בצורת כיפה שמניחים מעל צלחת או קערה הם אלטרנטיבה טובה יותר. רוב מיכלי הפלסטיק שמשתמשים בהם למשלוחי מזון, בקבוקי מים, גיגיות פלסטיק למרגרינה, יוגורט, מיונז, חרדל, קטשופ ועוד, בדרך כלל לא בטוחים לשימוש במיקרוגל. רוב מגשי הפלסטיק שמסעדות עוטפות בהן את משלוחי המזון מיועדות לשימוש חד-פעמי (לרוב יצוין על גבי האריזה עצמה). מיכלים סדוקים, ישנים, שרוטים, או מיכלים שעברו שימוש רב מאוד עשויים להדליף יותר תוספי פלסטיק. אל תחממו במיקרוגל שקיות אחסון או שקיות פלסטיק מהמכולת. לפני חימום מזון במיקרו, מומלץ לזכור להשאיר מקום לאוורור - לא לאטום את המזון הרמטית. צוות מדיליין ישמח לעמוד לשירותך בכל שאלה או בקשה. צרו קשר עוד היום: 072-2150309 | 072-2150308
סל הקניות שלי